AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása a befektetési alapokat érintő különadóról

Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. ezúton tájékoztatja ügyfeleit, hogy az egyes adótörvények módosításáról szóló 2014. évi LXXIV. törvény 52. §-a „A forgalmazó és a befektetési alapok különadója” alcím alatti 4/D.§-sal bővíti az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról szóló 2006. évi LIX. törvényt.

A módosítás érinti az Aegon Befektetési Alapok adózását, az Aegon Alapkezelő által kezelt befektetési alapok befektetési jegyei 2015. január 1-jétől adókötelesek. Az adó alapja negyedévente a befektetési alap befektetési jegy sorozatainak átlagos eszközértéke, az adó éves mértéke az adóalap 0,05%-a. A fizetendő adót az Aegon Alapkezelő állapítja meg, szedi be az Alaptól, vallja be és fizeti meg.

Az Aegon Alapkezelő ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a befektetési alapokat terhelő különadó kapcsán felmerült többletteher ellensúlyozását az alapkezelési díjak csökkentésén keresztül kívánja megvalósítani. Ezáltal biztosítva ügyfelei számára, hogy a különadó ne érintse hátrányosan az  Aegon alapok által elért teljesítményt.

Budapest, 2015. január 9.

AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.