Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása az Aegon EuroExpress Befektetési Alap nevének és dokumentumainak módosításáról

Az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261, továbbiakban: Társaság) ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy 2016. december 30-i hatállyal módosítja az Aegon EuroExpress Befektetési Alap Tájékoztatóját és Kezelési szabályzatát. A módosítás oka, hogy a Társaság döntése értelmében teljeskörűen átalakítja az alapot, továbbá ezzel egyidejűleg megváltoztatja annak nevét.

Az alap új neve: Aegon Feltörekvő Európa Kötvény Befektetési Alap lesz.

Az Alap célja a módosítást követően, hogy a feltörekvő európai országok és állami tulajdonú vállalatok kötvényeibe történő befektetéssel tőkenövekedést érjen el. Az Alap ésszerű kockázatvállalás mellett a lehető legmagasabb tőkenövekedést célozza meg.

Az Alap kockázati besorolása a módosított befektetési politikának megfelelően 4-es (közepes), melyhez tartozó javasolt minimális befektetési idő 2 év. Az Alap meglévő sorozata (A – lakossági EUR) mellé az Alapkezelő további új sorozatokat is indít (I – intézményi HUF, UI – intézményi USD). Egyúttal változnak az alapot terhelő díjak és költségek is. A módosítást követően az Alapnak nem lesz referenciaindexe.

Budapest, 2016. november 30.

AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.