Munkatársi Hűségprogram

Az Aegon Biztosító programjának az a célja, hogy az Önök vállalatánál dolgozó kulcsemberek elkötelezettsége, lojalitása növekedjen, és hosszú távon legyenek hűségesek cégükhöz.

Munkatársi hűségprogram

Egyre több munkáltatónak okoz nehézséget megtalálni a megfelelő munkaerőt, így mind több vállalat szembesül a munkaerőhiány problémájával. Fontos a megbízható, képzett szakemberek megtartása. Azon vállalatok tudnak hosszú távon számolni kulcsembereikkel, amelyek vonzó szakmai előmenetelt képesek biztosítani, s hozzá megfelelő pénzügyi motivációt. A vállalat vezetői pusztán a munkabéren keresztül nehezen tudják kiemelni azokat a munkatársakat, akik hozzáértése, odaadása elengedhetetlen a sikeres működéshez. Az Aegon Biztosító programjának az a célja, hogy az Önök vállalatánál dolgozó kulcsemberek elkötelezettsége, lojalitása növekedjen, és hosszú távon legyenek hűségesek cégükhöz.

A hűségprogram keretében:

  • A vállalat szabadon választhatja ki, hogy mely dolgozók számára indítja el a megtakarítási programot, és arról is szabadon dönt, hogy eltérő, vagy egyforma összegeket fizet a kiemelt munkatársak számára.
  • A dolgozó számára kötött megtakarítási életbiztosításban pl. 10 éves távon több millió forint gyűjthető össze. Erről a konkrét összegről már nehezen mond le a dolgozó, hiszen komoly pénzveszteség érné, ha elhagyná a céget.
  • Programunk egyedi rugalmasságának köszönhetően a biztosított bármikor cserélhető, vagyis a vállalattól mégis elköszönő dolgozó helyére új munkatárs állítható a szerződésbe. A toborzást is megkönnyíti a biztosított-csere lehetősége.
  • Mivel az adótörvények támogatják, ha a munkaadó a dolgozó javára hosszú távon megtakarít, a munkabér adóterheihez képest kedvezőbb adózás mellett fizetheti a vállalat az életbiztosítás díjait. A kedvező adózás következménye, hogy azonos vállalati ráfordítás mellett a kiemelt dolgozók lényegesen magasabb összeghez jutnak. Természetesen a teljes biztosítási díj elszámolható költségként.

További információt szeretnék »